Decemberutmaningen dag 5

      DATUM: 2010-12-05 TID: 15:26:26

Day 05- A picture of somewhere you’ve been to.

Jag har tyvärr inga bilder här på datorn, men när jag var 5 år var jag i Turkiet. Och jag kommer så väl ihåg den resan! Jag var där med mina två yngsta systrar, mamma och pappa och en av mina systrars fästman. Det var otroligt vackert där kommer jag ihåg. Jag började lära mig att prata engelska, jag blev kompis med turkerna i baren och restaurangen. Jag träffade en kille som va typ 4 år äldre än mig som hette Alex, som jag blev störtkär i haha :). Vi hittade en herrelös hund som hette Sandy och jag ville så gärna ta med henne hem. En dag när vi letade efter henne fick vi veta att hundvaktare varit där och tagit henne därifrån och jag blev helt förkrossad. Men det var en otroligt rolig semester och den kommer jag alltid komma ihåg :).

I alla fall var vi på ett ställe som hette Pamukkale. Och där är det så ofattbart vackert! Det är ett område med kalkstensklippor. När vi var där fick vi bada i själva klipporna (se bild nedanför) men nu är det tyvärr inte tillåtet pga att människor som badat där inte skött sig och exempelvis tagit med sig stora bitar av kalken...idioter.

Vi badade dock där och det var väldigt bra för hyn för på botten (det var kanske mellan 50-100cm djupt) fanns det lera som man fick smeta in kroppen med. Kommer ihåg att den var helt grå och man blev jättelen av den.

Såhär ser det ut där;



Även om man inte får bada där nu så finns det en annan "pool" i närheten som man kan bada i. Jag tycker absolut att ni ska åka dit om ni får chansen!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback